Színkalibrálás

Színkalibrálás

 

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy színhelyes környezetben dolgozzunk: így a végeredmény is az lesz, amit szeretnénk látni.

Monitorjaink, nyomtatóink (de akár a fényképezőgépeink és scannereink) mind-mind egységes időközönként kalibrálva vannak és minden papírhoz elvégezzük az egyedi saját színkalibrációnkat is.

A kalibrálóeszközök gyártásában világelső svájci/amerikai X-Rite cég támogatását is magunk mögött tudhatjuk, így az Eye-One termék-paletta szinte összes darabjához hozzáférésünk van - i1Pro2-től a legújabb i1pro3 Plus, iSis2, eXact - és eddigi tapasztalataink alapján büszkén állíthatjuk, hogy ez a csúcsa a papír színkalibráló eszközöknek. 
Mindezek mellé a szakavatott szem is legalább olyan fontos, mert 100%-ig nem automatizálható a folyamat: nyomtatásnál minden egyes képnél nekünk kell eldönteni, hogy a megfelelő színprofilokra való konvertálás milyen algoritmus alapján, milyen opciókkal történjen. 

A rendszer mélységét olyannyira ismerjük, hogy saját fejlesztésű nyomtató- és színprofilkezelő software-ekkel rendelkezünk; a speciálisan a végeredmény szimulálására (soft-proofing) kifejlesztett programunk is nagyban segíti a helyes munkafolyamat kiválasztását. 

A fekete-fehér nyomtatást segítő ICC profilkészítő applikációnk - mely a FineArt nyomtatással foglalkozó cégek számára fontos kiegészítő - pedig online is elérhető (B&W Linearization - https://linearization.narvallabs.com), melyet már nagynevű cégek is használnak szerte a világon - nemcsak nyomtatásra, hanem szakmai előadásokon is a nyomtatási folyamat részeként mutatják be, mely számunkra külön elismerés! 
 

Mindenkinek segítünk a számára leginkább megfelelő végeredmény elérésében.

 

Behozhatod hozzánk számítógéped, monitorod, elvégezzük a szükséges színkalibrációt rajta.


Ha pedig többre vágysz és szeretnél belemélyedni a színprofilok világába, néhány fős workshop-jainkon ezt is megteheted.